Samen naar school

Voor gescheiden ouders zoals Roerganger er een is, kan een informatieavond georganiseerd door de school waar Zoon zich sinds kort dagelijks begeeft veel extra’s opleveren. Het gezamenlijk belang van het voorspoedig doorlopen van de middelbare door de gezamenlijke Zoon en het tijdens de informatiebijeenkomst gedwongen anderhalf uur in één lokaal verblijven, zou verstoorde verhoudingen immers een opwaartse impuls kunnen geven.

Vol van dergelijke positieve gedachten begaf Roerganger zich dus naar het R-college, waar de ouders verzocht werden plaats te nemen aan het tafeltje van hun zoon dan wel dochter. Nu Eks de plaats van Zoon eerder ontdekt had dan Roerganger en Zoons zetel al bezat, zag ik weinig reëler alternatieven dan een vrije stoel te verplaatsen en deze aan het lessenaartje van Zoon te plaatsen, pal naast Eks dus, die ook dit keer zicht niet verwaardigde een teken te geven dat Roergangers aanwezigheid opgemerkt was.

Nu dit op mij ondanks alle opgebouwde ervaringsdeskundigheid opnieuw als een enigszins onnatuurlijke situatie overkwam, zocht ik naarstig naar gespreksstof om een krasje in het ijs te maken bij wijze van een voorzichtige aanvang om dat te breken. Mijn informatieve vraag hoe het Zoon de laatste dagen was vergaan tijdens zijn verblijf bij Eks, was een dappere poging maar vermocht slechts een summier en beknopt antwoord ontlokken: <em>goed</em>.

Even later toen de informatieoverdracht door Mentrix in volle gang was, gebeurde het. Er moest een notitie gemaakt worden van een belangrijk telefoonnummer. Uw Roerganger had pen noch potlood in zijn bezit. Nadat Eks haar aantekening had volbracht, trok ik mijn stoutste schoenen aan en vroeg ik toestemming haar pen even te mogen lenen. Niemand kan mijn verbazing schetsen dat aan dit verzoek terstond voldaan werd door mij stilzwijgend het schrijfinstrument te overhandigen.

Mijn klimmende stemming werd echter vrij sterk gemitigeerd toen ik nog maar amper de pen van het papier had getild na het noteren van het laatste cijfer en Eks dringend en onvriendelijk verzocht of zij haar bezit weer terug mocht ontvangen.

Helaas hoefde er tijdens het vervolg van de informatieavond niets meer genoteerd te worden, zodat de interactie in het klaslokaal zich beperkte tot de bovenstaande.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s