Zit

Het gebouw aan de overkant is nog hoger. Eén en al glas. De laagstaande zon maakt prachtige silhouetten van de kostuums en mantelpakjes die zich door de gangen verplaatsen.

“Wat vind jij ervan, Roerganger?” brengt me weer terug in het gebouw waar ik hoor te zijn.

Ik vind het helemaal niks, vergaderen. Een bespreking, één op één, dat trek ik nog wel. Daar kan ik zelfs aardigheid in hebben. Maar bij een vergadering zeggen drie, vier, vijf, zes en soms zelfs nog veel méér mensen allerlei dingen. Nu ja mensen, aanwezigen eigenlijk – mijmer ik. De mens achter de aanwezige is ver te zoeken tijdens vergaderingen.

“Ik vind hem te vol,” breng ik uit zodra ik begin te vermoeden dat de vraag gaat over het ontwerp van de nieuwsbrief die op tafel ligt.

Mijn opmerking blijkt ergens op te slaan. Althans, volgens enkele aanwezigen. Andere aanwezigen zijn het er niet mee eens. Dus duurt de helse vergadering nóg een kwartier langer.

Tweeëneenhalf uur moest ik het volhouden. In een kamertje aan een lange gang op de zeventiende verdieping van een kantoorgebouw, op een stoeltje aan een vergadertafel. Twee kopjes oploskoffie kreeg ik.

Advertenties

4 Reacties op “Zit

  1. Niet eens een koekje?

    En is het wel echt zo dat de mens achter de mens ver te zoeken is tijdens vergaderingen? Misschien laat de mens dan juist wel zijn ware ik zien. Gelijk willen hebben, anderen willen overtuigen, punten scoren. Etc.

  2. Je had toch gewoon kunnen doen alsof je alles opschreef maar ondertussen plemte je gewoon mooie stukjes zoals het bovenstaande neer. Twee vliegen in een klap, aanwezig en productief..

  3. De verlossing zit niet in de koffie. Elk zichzelf respecterende firma heeft op zijn minst een versche koffiemachien. Ik zou de opdrachten voortaan selecteren op koffieniveau.

  4. Getver. Oploskoffie.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s