2½ weeks

Mocht u van plan zijn voor uw zoon of dochter een middelbare school in Utrecht te kiezen, neem dan even contact met mij op. Voor ouders die er minder prijs op stellen dat zij pas na tweeëneenhalve week horen dat hun kind al die tijd niet op school is geweest, heb ik namelijk een betrouwbaar negatief kiesadvies, gebaseerd op een zeer recente ervaring met mijn zoon over wie ik al eerder mijn zorgen uitte en op wie ik maar geen vat kan krijgen.

Zoon (13) is samen met mijn andere zoon en mijn dochter ‘verdeeld’ tussen moeder en vader (i.c. Roerganger). Dat moet u zich als volgt voorstellen: de ene week verblijven zij in het huis van hun moeder, de andere week in mijn huis.

In de week dat zoon hier was, vertrok hij dagelijks rond de gebruikelijke tijd van 8.15 uur in het bezit van de door mij met liefde gesmeerde boterhammetjes. Naar nu gebleken is, fietste hij vervolgens linea recta naar het huis van zijn moeder dat rond die tijd al verlaten is om daar nog even uit te slapen en de rest van de dag voor de televisie en de computer door te brengen.

In de andere week, de week dat hij bij zijn moeder verbleef, hoefde hij niet eens de moeite te nemen om op te staan. Hij kon gewoon uitslapen om rond het middaguur zijn met liefde gesmeerde boterhammetjes uit het zakje te halen en op te peuzelen.

‘Maar Roerganger, had u dan helemaal níets in de gaten?’ is een voor uw hand liggende vraag, die ik gaarne beantwoord. Ik had wel iets in de gaten. Maar niet genoeg. En te laat.

Advertenties

6 Reacties op “2½ weeks

 1. Kunnen zijn moeder en jij niet sámen gaan wonen? Is veel hendiger om afspraken te maken etc.

 2. @Mark: hebben we geprobeerd. Daar komt het ook allemaal door.

 3. Tja, ik vind het een vreselijk verhaal. Voor allemaal eigenlijk.
  En die school… die gaan we soewen.

 4. 13 jaar is de zoon? Bij kop en kont pakken en op school afleveren!
  Houden ze tegenwoordig geen presentielijsten meer bij op school?

 5. @Trui: ik citeer de school: Wij hebben nog gesproken hoe het kan dat een leerling zo lang weg kon blijven.

  Het bleek dat er slecht gecommuniceerd is over de ziektmelding. Rik heeft inderdaad iedereen voor de gek gehouden. De domeinassistente had hem gesproken, de mentor had hem gesproken. Hij zou de volgende dag weer naar school komen. De mentor had verkeerde telefoonnummers.
  Kortom hier zijn zeker verwijtbare fouten gemaakt.

  Op zich doen wij meer dan de afgesproken schoolregels wat betreft ziekmelding: eigenlijk moeten leerlingen pas bij terugkomst op school een verzuimbriefje inleveren. Wij hebben een domeinafspraak gemaakt dat een leerling telefonisch ziek gemeld moet worden. Wij bellen naar huis als we een leerling missen. Bij Rik is er vaker naar huis gebeld. Of Rik aan de telefoon of geen gehoor. En omdat wij Rik kennen als betrouwbaar en probleemloos, heeft de domeinassistente niet getwijfeld aan zijn ziekte.

  Wij hebben het gebeuren rond Rik net besproken in de domeinteamvergadering en afgesproken dat we niet eerder naar huis mogen voordat wij een van de ouders gesproken hebben of gemaild hebben of geschreven hebben dat hun kind zonder afmelden afwezig is.

 6. Oke Roer, of niet oke, houdt maar twee vingers aan de pols de komende jaren….

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s