Voorbij

31050950dae5.jpg

Ik kreeg zo vaak mail van schoolbank.nl dat ik toch maar eens doorklikte. En ineens was ik daar, zeven jaar. Op de tweede rij, het derde jongetje van rechts – op een foto waarvan ik het bestaan niet eens vermoedde. Kijk nou: al die gezichten, ik wist niet dat ik ze nog kende. Kees Kuijstermans, met zijn brilletje en zijn eigenwijze drukke stemmetje. En daar op de achterste rij: Alex Kiefmeijer, lange tijd mijn beste vriendje. Hij had een fiets met een hoog stuur. Naast hem Theo Overes! O ja, die woonde in een roodbruin houten huis. Dat keffertje van hem heeft me nog eens in mijn kuit gebeten. Hoe heette die jongen ook weer die zich dagelijks liet pesten tot het hem te veel werd en hij als een paard begon te trappen. Jos Aarts? Nee, die staat niet op de foto. Kees Bruins? Daar kom ik even niet uit. Die juf kan ik me trouwens helemaal niet herinneren.

Advertenties

6 Reacties op “Voorbij

 1. Ik klik die mailtjes meteen weg, maar ik moet toch maar eens gaan kijken, want mijn verleden zit vol gaten en vele leemtes.

 2. 40 jongetjes? En allemaal in 1 klas?

 3. Ik heb al mijn schoolfoto’s nog, daar heb ik geen schoolbank.nl voor nodig:) Wel leuik natuurlijk om op die manier weer even terug in de tijd te gaan!

 4. Ik heb me niet eens
  aangemeld daar.
  Hyves doet al genoeg
  aan ‘trips down memory lane.’

  :-)

 5. @Karin: is het niet prettig om door die laan te wandelen?

 6. @Jowi: het zou nog erger worden. In de zesde (nu ‘groep 8’) waren we met zijn 48-en. En nog steeds allemaal jongetjes.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s