Efficiency

“Geweldig spel, álles zit erin,” vertrouwt de slicke jongeman van McKinsey mij toe. Ik ben als reporter aanwezig bij het spelen van het door het consultancybedrijf ontwikkelde vliegtuigjevouwenspel. Achttien volwassen werknemers van een nochtans gerenommeerd bedrijf, verdeeld over drie teams, dienen zo snel mogelijk zo veel mogelijk papieren vliegtuigjes te vouwen.

In drie spelrondes leren de deelnemers hoe ze met een slimmere taakverdeling op hun ‘lopende band’ efficiënter kunnen werken. Het blijkt een kwestie van het inkopen van de juiste materialen (op maat geknipte papiertjes), de juiste taakverdeling (iedereen continu aan het werk) en het achterwege laten van niet strikt noodzakelijke bewerkingen (zoals het beplakken van het vliegtuigje met een logo).

Ze zijn er een hele ochtend zoet mee. In de laatste spelronde trachten de teams het record van een andere afdeling (99 vliegtuigjes binnen 12 minuten) te breken.

“Wat vindt u ervan?” vraag ik na afloop aan een deelnemer, die heus wel door heeft dat hij het geleerde binnenkort dient toe te passen binnen zijn functie. “Tsja, het werken wordt er niet gezelliger op.” De spelleiding daarentegen laat weten zeer tevreden te zijn over de inzichten die de vliegtuigjesvouwers deze ochtend hebben opgedaan.

Advertenties

6 Reacties op “Efficiency

  1. Doet Japans aan. O brave new world.

  2. @Frankie: zeer juist opgemerkt. De principes (Kaizen) heeft men in Japan gestolen.

  3. Nou, misschien had die spelleider gelijk, en was het inderdaad de bedoeling dat de werknemers in zouden zien dat het uit is met de gezelligheid op het werk.

  4. Werk hoort toch ook helemaal niet gezellig te zijn?
    Gewoon de zweep erover.

  5. En wat kost nou zoiets?

  6. wat doet dat woord ‘spel’ er steeds tussen ? of was dat in verband met het competitie-element ? ; )

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s