Weerzien

Moeder en dochter hadden elkaar een week niet gezien.

Toen zij elkaar ontwaarden, openden hun gezichten zich terstond in een en al blijdschap en trokken hun benen hen willoos mee om elkaar zo snel mogelijk in de armen te kunnen sluiten. Ik stond aan de grond genageld als gevolg van plots opkomende gevoelens van ontroering. En, bij nadere analyse, als gevolg van gevoelens van gemis ook.

Zulke momenten ken ik namelijk niet meer – sinds mijn kinderen week op/week af bij mij en bij hun moeder verblijven. Zeker – nog steeds ben ik verheugd als ik ze na een week weer zie, maar het missen en weerzien is routine geworden.

Des te meer verheug ik mij op de aanstaande terugkeer van mijn kroost, die ik nu drie (!) weken heb moeten ontberen. Zet de camera’s maar klaar. Dit wordt een tranentrekkend weerzien, dat zoals het hoort het best tot zijn recht komt in very slow motion.

Advertenties

5 Reacties op “Weerzien

 1. Vader Roerganger, ze zien je aankomen. In slow motion….. Doe nou maar gewoon, dan doe je al gek genoeg.

 2. We zetten de high-speed camera gereed!

 3. het fijne van afscheid is weerzien, normaal gesproken dan. Misschien wil je de pijn bij elk afscheid niet voelen, het lijkt me elke keer weer moeilijk om ze uit te zwaaien

 4. Er zitten ook positieve kanten aan het afscheid nemen en weer terug zien. Je beseft je tenminste hoe gelukkig je bent wanneer ze er wél zijn. Genoeg vaders en moeders die hun kind elke dag zien, die af en toe richting hemel bidden of er God Please iemand is die hun kind wil overnemen omdat ze er oooh zo graag vanaf willen.

 5. Mooi…en zo herkenbaar.Het weerzien tussen ouder en kind..ontroering.
  Het weerzien tussen geliefden ..passie…verlangen…
  het weerzien tussen vrienden…Blijdschap!!!
  Zoveel verschillende gevoelens..maar allen de moeite waard…vraag me af..hoe zal ons weerzien zijn..hierboven …..knuff Nelleke;-)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s