Stas

Een zwarte Audi rijdt voor. De brede, bezonnebrilde chauffeur stapt uit, scant, lopend om de auto, de omgeving op gevaar en opent dan het achterportier aan de zijde van de ingang van het conferentieoord. Terwijl hij de deur vasthoudt, schiet zijn hoofd snel heen en weer, nog steeds op zoek naar mogelijk onheil. Tot mijn verbazing neemt hij mij niet waar, op mijn riante uitkijkpost op de de eerste verdieping. Zou het eenrichtingsglas zijn?

Nu zou u kunnen denken dat u hieronder gaat lezen over een aanslag. Nee dus.

Een niet geheel onverdienstelijk onderbeen met een behakte voet zwaait naar buiten, even later gevolgd door een tweede exemplaar. Dan komt een in de hand geklemde damestas naar buiten. Zodra ik de bijbehorende arm zie, verschijnt vrijwel direct het gehele lichaam en kan ik ook haar gezicht zien. Dat lijkt sterk op dat van een vorige liefde van Roer.

Nu zou u kunnen denken dat u hieronder gaat lezen over die vorige liefde. Niet dus.

Zal ik dit melden? Ik bedoel niet dat de dame die door de chauffeur is gebracht, hoeft te weten dat zij lijkt op mijn vorige liefde, maar dat het misschien wel leuk zou zijn om die vorige liefde te melden dat zij dezelfde lach heeft als deze dame.

Nu zou kunnen denken dat u hieronder gaat lezen over wat er gebeurde toen ik hierover contact zocht met mijn vorige liefde. Nee, niet dus.

Mijmerend over mijn vorige liefde en de mogelijkheid van een hernieuwd contact, beluister ik de speech van de hooggeplaatste dame. Haar stem is lang niet zo warm als ik verwacht had en, bemerk ik, gehoopt had. Haar lach is veel minder oprecht, mist intensiteit. En nu ik nog eens goed kijk zie ik totaal niets verdienstelijks aan de onderbenen van de staatssecretaris.

Advertenties

6 Reacties op “Stas

  1. De vraag is nu: welke staatssecretaris? ;-)

  2. @Gerhard: ja, dat zou een vraag kunnen zijn.

  3. nee, de vraag is; waarom niet?

  4. Albayrak, lijkt mij. Heeft ogenschijnlijk mooie benen. Lacht & spreekt tamelijk gespannen.

  5. hihi ik las eerst bekakte voet!

    maaruh, hebben wij wel een staatssecretaris die er niet uitziet als een kortekoppen-stoereschoenen-degelijkepakken type?

  6. Ja Jacq: Jet Bussemaker!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s