Volmaakt geluk

Potten pindakaas en chocopasta – ik schep er groot genoegen in een niet eerder geopend exemplaar te ontsluiten. De openingshandeling als zodanig doet me weinig, het is het door de fabrieksmedewerkers in hun goedheid bereide tafereel dat mij raakt: een egaal afgevuld oppervlak.

Wanneer de deksel is losgeschroefd, ik het luchtdicht afsluitende papieren vlies met een vloeiende beweging heb losgerukt en de schier ondraaglijke gladheid van materie zich voor mij opent, moet ik mij aan het aanrecht vastklampen – zo intens is mijn huivering van ultiem genot.

Hoe paradoxaal dit na het voorgaande ook op u moge overkomen, het vernietigen van het volmaakte bezorgt mij een nóg dieper gevoel van gelukzaligheid. Het mes erin, en wég perfectie. Voetstappen in een maagdelijk sneeuwdek, een dijk die doorbreekt, een kogel die inslaat. Verloren paradijs.

Ik besmeer de boterhammen extra dik, opdat er snel weer een nieuwe pot aan te breken valt.

Advertenties

9 Reacties op “Volmaakt geluk

  1. ik krijg helemal zin in een boterham dik belegd met boter en een dikkere laag smeuïge pindakaas…

  2. Hee, daar was je weer.

    Ooit moet ik nog eens een logje schrijven over het Oppervlak van Yoghurt. Dat was gedurende mijn jeugd mijn ultieme verlangen. Het was uiteraard sereniteit die ik zocht, maar toen kende ik dat woord nog niet. Het mooie van yoghurt is dat het maagdelijk, zeer fijnkorrelig oppervlak nooit echt aangetast raakt als je er een hapje van neemt.

  3. @Frankie: sereniteit, dát is inderdaad de behoefte waarvan de bevrediging onder deksels verborgen ligt. Voor yoghurt geldt denk ik: hoe halfvoller (dunner, wateriger dus) hoe sneller resereen.

  4. Perfect moet om perfect te blijven onveranderlijk zijn en dat gaat ook vervelen op den duur.

  5. Wat mij geweldig lijkt is om zulke machines te bouwen. Een afgevuldepindakaasgladstrijkmachine, je zult het maar op je CV kunnen zetten.

  6. Wat te denken van die duo-penotti potten? TWEE KLEUREN maar liefst!!

  7. ja ik snap het. dieptepsychologisch gezien.
    vraagje, smeer je de laag op je boterham strak uit? of met heuveltjes?

  8. Dit stukje is bijna pornografisch!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s