Lijnenspel

Ik moest mijn opwinding zien te bedwingen. De boter versieren, was een werkje waar ik naar uitkeek omdat het alleen op belangrijke feestdagen gedaan mocht worden. 

Geknield, het mes stevig in mijn knuist, nam ik plaats op een stoel zodat ik de botervloot van bovenaf kon benaderen – zeer belangrijk voor het vermijden van optische vertekening en asymmetrie. Om het risico van mislukking van de mij toevertrouwde gewichte taak verder te beperken, koos ik voor een relatief eenvoudig te realiseren motief gelijkend op dat van de vlag van het Verenigd Koninkrijk: zes lijnen – twee diagonaal, twee horizontaal en twee verticaal – die elkaar in hun midden doorsneden. Hoewel ik tevreden was over het resultaat, wilde ik nog niet stoppen. Het genoegen mijn mes door het zachte oppervlak te laten glijden, smaakte naar meer.  Zodoende maakte ik ook nog een cirkeltje in het midden van elk van de acht ontstane vakken en een wat grotere in het centrale botermidden. De cirkeltjes schreeuwden erom stuk voor stuk met elkaar verbonden te worden, aan welke roep ik gewillig gehoor gaf. En kijk, aan de randen van het geheel was nog best ruimte voor drie parallelle, golfvormige lijnen. Zou het vervolgens niet aardig zijn hier en daar nog wat ruitvormige figuurtjes in te snijden? En dan de ruitjes onderling en met de cirkels te verbinden via een lijn bestaande uit kruisjes? Ja!

Al doende liep mijn creatie zodanig volledig uit de hand dat er eerder lijnen te ontdekken vielen in het niet door mijn mes beroerde deel dan in het deel waar ik zo mijn best op had gedaan en mij geen alternatief restte dan mijn mislukking weg te schrapen.

Advertenties

6 Reacties op “Lijnenspel

  1. Bijna volmaakt geluk dus!

  2. Ja, dan schraap je de bovenkant weg en begin je gewoon weer lekker overnieuw, Roer. Net als wanneer je in het zand tekent, zoiets.

  3. Het wordt hoogtijd voor een nieuw, schoon en ongecompliceerd jaar.

  4. @Pascal: Haha! Ja, inderdaad.
    Mooi geschreven trouwens Roer! Prachtig.

  5. Dat boterversieren riep even een langvervlogen tavreeeltje op,en wel de mooi versierde botervloot van mijn grootmoeder .Nog steeds doe ook ik verwoede pogingen dit ook maar enigsinds te benaderen,maar ook mij lukt het zelden .Maar ja ,vandaag alweer de 4 de advent dus…ik maak me weer op voor de zoveelste poging ,want zeg nu zelf ,een Kerstontbijt zonder een mooi versierde botervloot MET boter is ondenkbaar .Kus V en een hele fijne maar bovenal ,smakelijke (boter) Kerst .Nelleke.

  6. gewoon twee driehoeken, lijnen doortrekken en klaar. Jij maakt er een bouwproject van!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s