Fluf

We gaan deze schets nog wat opfluffen hoor, sprak de ontwerper op geruststellende toon. Het deed mij deugd dat de dame die tijdens de betreffende bespreking tegenover mij zat óók haar wenkbrauwen vragentekenerwijs optrok en het woord noteerde.

Thuis gekomen, leverde fluffen mij zo’n 250 googlehits op. De betekenis is niet eenduidig. Het heeft te maken met de ‘fluffer’, beter gezegd ‘flufster’ waarschijnlijk: een assistente die er met niet nader aangeduide handelingen voor zorgt dat de pornoacteur een erectie heeft op het moment dat hij in een u-weet-welscène moet presteren.

Het woord opfluffen is echter een eigen leven gaan leiden, waardoor er tegenwoordig veel meer op te fluffen valt dan een dinges. Volgens mijn NL-googlehits is het mogelijk onder meer het volgende opfluffen: uw kussens, bijna lege batterijen, uzelf (voor de spiegel of bij de plastisch chirurg) en de geschiedenis.

Opfluffen is een vaag woord dus.  Mocht iemand voorstellen mij even op te fluffen, dan vraag ik alvorens ik bevestigend antwoord in elk geval een nadere toelichting.

Advertenties

3 Reacties op “Fluf

  1. Kun je dan ook iets neerfluffen? Ik denk nu aan het kapsel van HKH in die orkaan op de Antillen toen.

  2. Eerst even opfluffen voor het swaffelen.

  3. was het niet La Kaandorp die het woord groot heeft gemaakt?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s