Pshh-shhhs

Met een pshh-shhhs-geluid gingen de pneumatisch beweegbare kussentjes naar beneden om de beugels van de inzittenden van het ronddraaiend én -wentelend vermaakstuig klemvast te zetten. Op dat moment beleefde mijn drietal, dat na een half uur wachten een plaatsje had bemachtigd, het hoogtepunt van de voorpret. Binnen enkele seconden zou het apparaat zijn toeren gaan draaien.

Dat gebeurde echter niet. Met een pshh-shhhs-geluid gingen de pneumatisch beweegbare kussentjes weer omhoog. En, even later, weer naar beneden. Nog weer even later, gingen de pneumatisch beweegbare kussentjes opnieuw omhoog. Er was iets mis – zoveel was mij inmiddels wel duidelijk.

Wát er mis was, leek ook een inmiddels op het toneel verschenen Walibi-functionaris niet direct te kunnen ontdekken. Het tafereel van de omlaag- en omhooggaande pneumatische beweegbare kussentjes herhaalde zich dan ook nog enige malen. Ondertussen speurde de Walibi-functionaris de rijen met stoeltjes af. Zijn oog viel op een heerschap, met wie hij vervolgens een kort – voor mij op afstand onverstaanbaar – gesprek voerde. Pas toen dit heerschap zijn plaats, onder het oog van enige honderden parkbezoekers, met gebogen en berood hoofd verlaten had, vermoedde ik het onderwerp van het gesprek. Het heerschap was namelijk, hoe zeg ik het netjes, nogal gezet.

De pneumatisch beweegbare kussentjes gingen wederom naar beneden. Nu bleven ze in die positie. De pretmachine zette zich in beweging.

Advertenties

4 Reacties op “Pshh-shhhs

  1. Ha, wat heerlijk dat je weer heerlijk logjes schrijft. Lekker lullig dit, voor die dikke mijnheer, vet lullig!

  2. Het idee dat het mechanisme al faalt bij overgewicht, geeft niet bepaald een veilig gevoel. Wat brengt dit mechanisme nog meer uit zijn wankel evenwicht?

  3. Fijn je weer te lezen! Enne………het schrijven houdt je zo lekker van de straat ;-)

  4. Jammer dat dikke mensen ook worden gediscrimineerd bij het bouwen van pretparkattracties. Ze hebben het al zo zwaar!

    (Wat schrijf je trouwens leuk en interessant RG2.0, om toch met een positieve noot te eindigen.)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s