La Dixtra

Een verhaaltje voor de Writes on Wednesday van Marloes (onderwerp: allure) en Aline (onderwerp: uitschakelen).

La Dixtra, zoals Dixtra Strolonski in het dorp genoemd werd, was een geboren diva. Haar schoonheid had werkelijk buitenaardse dimensies. Samen met haar meer dan solide aura maakte dit dat iedereen die in haar nabijheid kwam te vertoeven, het liefst in een spreekwoordelijke schulp wilde kruipen. Hoe vaak was het niet gebeurd dat een ober haar na een spontaan optreden in de plaatselijke cantinella achterna gerend was om met een naar zijn schoenen gericht hoofd mevrouw Strolonski erop attent te maken dat zij wellicht was vergeten de genuttigde limonoises – iced with feeling voegde Dixtra steevast aan haar bestelling toe – af te rekenen? Zuchtend en met een forse portie minachting placht Dixtra Strolonski dan tussen duim en wijsvinger een bankbiljet uit haar felroze tasje, handvervaardigd uit vleermuizenleer, te vissen om het begeleid door enig snuiven van haar immer opgeheven neus, in de opgehouden hand van de ober te laten dwarrelen.

Hoewel u misschien anders zou verwachten, reikte de beroemdheid van La Dixtra, niet verder dan haar geboortedorp. Ze had dan wel alles, inclusief schatrijke ouders, maar geen enkel talent en al helemaal niet op het terrein waarin zij meende te excelleren: het ten gehore brengen van door haar zelf gecomponeerde aria’s. Al zag ze dat zelf enigszins anders. Als iedereen de voorkeur gaf aan zwakbestemde fletse zangeresjes van het vierde garnituur met fluttekstjes op wanritmische muziek, dan was haar aangeboren virtuositeit gewoon té groots voor deze wereld.

Zo kwam het dat een dorpsbewoner op een nevelige ochtend in mei het levenloze lichaam van La Dixtra aantrof op een buitenpodium dat was opgericht voor de festiviteiten van het jaarlijkse Frutta Festival. Haar hand omklemde een dolk waarvan het lemmet in haar hartstreek priemde en het heft bezet was met talloze diamanten.

Advertenties

9 Reacties op “La Dixtra

  1. wowwwwwww! more more more!!!!!

  2. Prachtig verhaal, maar nu willen we natuurlijk wel weten wat er gebeurd is met La Dixtra, en wie het gedaan heeft… dus ik hoop een vervolg op deze bijzonder mooie en spannende WOW…

  3. Ik vermoed zomaar dat het haar eigen met diamanten bezette dolk is. Maar zette ze haar eigen dood groots op om toch nog roem te behalen of was het toch een ober (of een muziekliefhebber?)

  4. Zou het dan toch waar zijn dat al die artiesten op de bühne willen sterven?

  5. Wat een ellende! ;-)

  6. Lijkt wel een begin van een Agatha Christy boek…..

  7. Supergoed geschreven. Ik vermoed dat ze ook als een diva wilde sterven. Zulke types heb je.

  8. Ach wee….het dramatische einde van een diva met sterallures..:)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s