Flits

Precies zoals getuigen van een plotseling voorval het steevast formuleren, zo gebeurde het.

In een flits.

Mijn bijrijdster gilt iets. Over een kat. En over uitkijken. Gelijktijdig beweegt er iets in mijn blikveld, ter hoogte van het linkervoorwiel van de auto. Iets dat met hoge snelheid van rechts gekomen moet zijn.

Ik voel een hobbel.

Iets onder het wiel. Zachter dan een verdwaalde steen, harder dan een pakje weggegooid brood. Plotseling zit de voorruit onder de spetters. Kalm blijven nu. Ruitenwissers aan. Schade opnemen via achteruitkijkspiegel. Ik zie een rode kat van links naar rechts het plantsoen in schieten.

De spetters zijn kleurloos.

Geen bloed. Het moet urine zijn, stellen we vast. Ik laat de ruitenwissers nogmaals heen-en-weer bewegen, nu met een flinke dosis reinigingsvloeistof.

Advertenties

4 Reacties op “Flits

  1. gadver, ik heb zoiets eens in het donker met een konijn gehad, je omschrijft het gevoel van de hobbel goed. ’t konijn was dood trouwens.

  2. Bij mij was het niet de auto maar de motor en geen kat maar een fazantenhaan. Die het op miraculeuze wijze voor elkaar kreeg door de ruimte tussen voor en achterwiel te schieten (bij ca. 50 kmh!)en in de spiegel springlevend bleek maar wel ontdaan van zijn fraaie staart.

  3. arme kat, het is maar goed dat zo’n dier 9 levens heeft.. die spetters waren vast van 1 van die 9.

  4. Shit, wat een naar verhaal. Maar misschien komt dat ook, omdat mijn kat vorige maand iets soortgelijks is overkomen. Ze spetterde niet, ze zei: krak. Maar na haar operatie was ze levendiger dan ooit. Snorro forever!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s