Chief

Op directie-etages als deze heerst altijd een serene rust. De gangen zijn er breder, de kamers meerramiger, het tapijt hoogpoliger. Ik mag een uurtje vertoeven in het kantoor van de chief executive officer, om hem enige vragen voor te leggen.

Het onderkomen van de chief blijkt een aantal vierkante meters te beslaan dat recht doet aan de status van zijn functie en de omvang van het bedrijf. Hetzelfde geldt voor zijn bureau, de vergadertafel en het zitje in zijn kantoor. Eigenlijk is alles er belangrijk en groots. Net als de ceo zelf.

Als er even een stilte valt in ons gesprek, staat de ceo op en begeeft hij zich naar de verre overkant van zijn kamer. Daar, in de hoek van de enorme ruimte blijkt een klein raampje open te kunnen. Enigszins onhandig prutst hij het open om vervolgens een sigaar tevoorschijn te toveren.

“Ik mag hier niet roken”, laat hij me met noodzakelijkerwijs luide stem weten. “Dat is ook wat”, antwoord ik. “Ben je de grootste baas van het hele bedrijf, mag je niet eens een sigaartje roken in je eigen kamer. Zijn peinzende “tsjah” verdwijnt met de uitgeblazen sigarenrook naar buiten.

Advertenties

2 Reacties op “Chief

  1. Wat deed jij in dat bedrijf is natuurlijk de vraag. En; rookte je mee.
    En off topic: Ik denk dat ze hem heeft laten maken.

  2. Mooi stukje! Schitterend beeld. Hoe groot toch klein kan zijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s